Успешно начало за новия треньор и новото ръководство на баскетболния Ямбол

Ямбол, 12.01.2020 г.

Снощи, макар и драматично, Ямбол успя да вземе в зала “Диана” задължителната победа срещу бургаския Черноморец – предпоследен в класирането. Резултатът 70:73 е успешно начало за новия треньор Тони Дечев и новото ръководство на баскетболния клуб, а отборът ни най-после, макар и трудно, успя да прекъсне черната серия от загуби.

Мачът не бе особено резултатен, имаше много пропуски и груби грешки от страна и на двата отбора. Чувстваше се липсата на Александър Матушев от редиците на Ямбол, много атаки приключваха без отбелязване на точки. Първата част приключи в полза на гостите – 19:12.

Силната игра на Ямбол в началото на втората четвърт намали разликата до 2 точки, в четвъртата минута се стигна до изравняване. След това играта продължи кош за кош, мъките в нападение не бяха малко, но на почивката Ямбол, макар и незначително, водеше в резултата – 35:33. Много силно първо полувреме изигра новото попълнение на ямболци – Стивън Кроун, за жалост, във втората половина на срещата той бе контузен и мачът завърши без неговото изключително полезно участие.

Ямбол изигра много силна трета четвъртина, стартира със серия от 11-0, ситуация, която обаче не продължи достатъчно дълго и гостите от Черноморец успяха почти да стопят разликата. Така преди последната четвъртина Ямбол водеше само с точка пред съперника – резултатът бе 53:52.

Последната част ще се запомни с отлична игра на Дарин Иванов и Петър Вукович, Ямбол бе все по-близо до успеха, а в последната минута от срещата момчетата на Тони Дечев бяха с преднина от цели 7 точки. Ала, за да бъде победа по-мъчителна, а публиката – съвсем на тръни, Ямбол допусна Черноморец да отбележи пет точки. Напрежението бе до последната секунда и макар резултатът от 73:70 да бе заслужено за Ямбол, изводите от мача са не малко. На треньорския екип предстои много работа. Всеки от младите ямболски състезатели имаше своите силни моменти, но все пак – само моменти, които с натрупването на опит вероятно ще се удължат. Със сигурност обаче на отбора са нужни поне още двама силни състезатели, които да дърпат като локомотив напред играта на останалите. А за това, също със сигурност, трябват финанси. Много слаба игра на новото попълнение Милош Чойбашич.

Стивън Кроун вкара 19 точки за победата на Ямбол, Петър Вукович прибави 18, Дарин Иванов допринесе с 11 точки, 6 асистенции и 5 борби.

Публиката дойде да подкрепи своя отбор, направи го сърцато и самоотвержено. В труден момент – така и трябва да бъде!

About the Author :

1 Comment to “Успешно начало за новия треньор и новото ръководство на баскетболния Ямбол”
  • ТУНДЖАНЕЦ
    January 12, 2020 - Reply

    С опита на Тони Дечев,успехи момчета. Само ЯМБОЛ!!!

Leave a reply