Успешни излети за ловците от Боляровския регион

На 29 януари ще е последният ловен излет за диви прасета за боляровския Ловно-рибарския съюз „Странджа“, информира неговият председател Николай Вълчев. Месеците декември и януари са изключително ползотворни за ловците. Само ловната дружинка в село Странджа е убила 14 глигана за януари и 23 през декември.

Доста успешни са и излетите на ловните дружинки в Стефан Караджово, Крайново. Именно в Крайново младият ловец Георги Христов заслужи сертификат за златен медал от Държавно горско стопанство – Елхово, след като отстреля 7-годишен глиган и получи обща оценка на трофея 120,50 точки.

Наред намаляване популацията на глиганите и мерките, които се вземат срещу разпространението на африканската чума по свинете, ловците имат сериозна грижа и за изтребването на вредния дивеч, който е заплаха за стоката на животновъдите в района.

50-килограмов вълк отстреля на 15 декември Димитър Вангелов от ловната дружинка на село Шарково.

Същия ден с успешен отстрел на вълк се поздравиха и в ловната дружинка на Стефан Караджово, а заслугата за това е на Ангел Митев.

На 21 декември бе убит още един вълк, този път от Марио Попов от ловната дружинка на Странджа, а на 12 януари едър хищник беше повален и от пушката на Димитър Баковски от ловната дружинка на село Крайново.

Ако срокът за лов на глигани не бъде удължен, последната сряда на януари ще е последния ловен излет за диви прасета, но борбата с вредния дивеч ще продължи, каза Николай Вълчев.

 

About the Author :

Leave a reply