Успех за учениците от ПГ “Иван Райнов” в състезание за най-добри газови техници

8888Денис Павлов и Радни Йорданов от Професионалната гимназия „Иван Райнов” в Ямбол успяха най-точно да сглобят газово табло и да гарантират неговата надеждност и безопасност, с което победиха сред десетокласниците. „Овергаз“ и Министерството на образованието наградиха най-добрите млади газови техници и изследователи за 2018 година. За втора поредна година в състезанието се включиха и ученици от 9-ти и 10-ти клас по проекта за дуално обучение „ДОМИНО“. Именно в този раздел е успехът на ямболските ученици.  Среброто си поделиха Иван Иванов и Николай Станчев отново от Професионалната гимназия „Иван Райнов” в Ямбол и Красимир Войков и Христо Петков от Професионалната гимназия „Хенри Форд“ в София.

Деветокласниците скицираха планка за монтаж на разходомер. Първата награда отиде при Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от професионалната гимназия „Хенри Форд” в София. На второ място се класираха Искрен Тодоров и Серкан Адемов от Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров” в Русе.

Оспорвана беше надпреварата в конкурса „Най-добър млад инсталатор“, в който участваха девет отбора. Първото място спечелиха Мирослав Георгиев, Тома Томов и Цветомир Илиев от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София. Те успяха най-бързо и прецизно да изградят газова отоплителна и водна инсталация по техническа схема. По умения не отстъпиха и класиралите се на второ място Алисия Плачкова, Теодор Трифонов и Мирослав Мицов от Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров” в Русе.

Журито се затрудни и в състезанието „Най-добър млад изследовател“. В него участваха шест отбора – два от Русе и четири от София. Участниците в конкурса разказаха какви са източниците на възобновяема енергия и как се прави мониторинг на въздуха. Младите изследователи представиха макети на еко автобуси и автомобили и обясниха за позитивите от унищожаване на отпадъците чрез изгаряне. Първото и второто място отидоха при ученици от Професионалната гимназия „Хенри Форд“. Златото грабнаха Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов с проекта им за биодизел от водорасли като решение за борба с мръсния въздух у нас. На второ място бяха наградени Мартин Мутафчийски и Никола Богатинов за приложението в транспорта на различни видове горивни клетки.

IMG_3738 IMG_3755 IMG_3772 IMG_3883

About the Author :

Leave a reply