Усмихнат детски празник

EXIF_IMGНа 30 май  2014 г., от 10,30 часа, Народно читалище „Прогрес 1936”, с. Дражево посрещна скъпи гости децата от детските градини на общината.

Дъждът и облаците промениха мястото, но не попречиха да го има чакания общински празник „Детски смях”, проведен по повод 1 юни – Деня на детето .

Клоунът Барококо и малките палавници сътвориха с много жизнерадост и усмивки незабравимо и пъстро веселие. Така, както го могат само децата – искрено, неподправено, със стихове, с песни и танци. Само детският смях може да променя лошото време и лошото настроение. Един френски писател е написал: „Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човека”. Децата отново накараха възрастните да се усмихнат и промениха техните сърца и лица. И денят стана топъл, стоплен и озарен.

Заедно с децата бяха г-жа Нели Славова, председател на Общинския съвет „Тунджа”  и  г-н Пенчо Пенев, заместник-кмет на община „Тунджа”.

Доскоро директор на детска градина, г-жа Славова с вълнение сподели радостта си от срещата с децата и им пожела прекрасно и щастливо детство.

Заместник-кметът ги поздрави лично от свое име и им предаде посланието на кмета на община „Тунджа”, г-н Георги Георгиев: „Детството на всички деца в община „Тунджа” да бъде едно приказно, незабравимо и щастливо приключение, изпълнено с безкрайни игри, с много приятели, с веселие и безгрижен смях”.

В програмата на празника участваха децата от детските градини в Генерал Инзово, Скалица, Веселиново, Роза, Победа и Чарган.

В края на празника децата от всяка детска градина получиха по букет от цветни балони и лакомства, осигурени от община „Тунджа”.

Янка Лилова

Председател на Съвета на директорите на детските градини към Община „Тунджа”

About the Author :