„Ураган” иска да рита в Ямбол, но да не сменя името си

Borislav_UraganФутболен клуб „Ураган” е изразил претенции към община Ямбол да играе на градския стадион от новия сезон, както и да бъде финансиран от областния център в рамките на 70-80 000 лева, казаха за „Неделник” близки до общинската управа лица.

Същите лица допълниха, че кметът на Ямбол категорично е отказал такъв вариант на сътрудничество. Георги Славов не бил склонен на градския стадион да излиза отбор, който не носи името Ямбол, както и да се дава финансова помощ на сегашното ръководство на футболен клуб „Ураган”/Бояджик/.

На този етап се очертава областният град за пореден сезон да няма мъжки футболен отбор в която и да било група, дори във втора селска. Футболен клуб „Тунджа 1915” съществува повече на книга, отколкото с реални формации, от които да се стигне до мъжка гарнитура.

Така се изправяме до поредния футболен парадокс в града ни – има нова тревна настилка, но я пазят за незнайно какви по-добри дни на местния спорт. Тази настилка, помни се, се получи от втори опит, при първия фирмите, които бяха образували специален консорциум, за да изпълнят поръчката от близо 400 000 лева на Министерството на младежта и спорта, се провалиха тотално. Наложи се да им дърпат ушите от столицата, след което , вече със свои пари, те отново повториха затревяването, този път успешно.

Или относително успешно, няма как да се прецени, защото още футболни мачове на новия терен не са играни.

About the Author :