„Ураган” все пак хвана влака, играе в първия кръг срещу „Несебър”

Ураган 2В последния момент новакът в Югоизточната „В” група „Ураган” от Бояджик подаде заявка за участие в първенството и бе включен в тегленето на жребия. В първия кръг дебютантът приема силния тим на Общински футболен клуб “Несебър”. „Мълниите” от село Бояджик ще играят домакинските си срещи на стадиона в село Кабиле. Това бе уточнено отдавна, в Кабиле имат хубав стадион, ала можеше да си остане само уточнението, ако ръководството на „Ураган” не бе приключило с колебанията.

Имаше защо да са тези колебания – 18 отбора участват в първенството на Югоизточната ”В” група, това прави доста двубои, има и много пътувания. Нужно е да се осигури и заплащане на състезателите, дори и „Ураган” да заложи изцяло на миналогодишния си тим. Практиката показва, че винаги новаците в трета дивизия привличат поне трима- четирима нови футболисти. И това са играчи, които са на заплата, отделно премиите.

Ако има спечелени точки, що се отнася до премиите. Защото разликата между селската група и Югоизточната „В” група е голяма. Преди два сезона ОФК „Стралджа” се опари яко, макар да имаше добър бюджет и много силна подкрепа от страна на феновете. Бързо обаче се закотви в дъното на класирането и отпадна още при дебюта си. Същата съдба сполетя преди няколко сезона и „Спортист”/Роза/.

“Делник” ще направи нужното, за да информира читателите си за селекцията на „Ураган”, както и за двубоите му в първенството, което стартира на 8 август. В първия кръг „мълниите” от Бояджик са домакини, другият тим от Ямболския регион,” Тунджа 1915” – също. Ямболската формация приема състава на карловския „Левски” , само че в неделя, 9 август.

На съвещанието с президентите на футболните клубове от Югоизточната ” В” група и председателите на Областните съвети на БФС, което се проведе във вторник, 28 юли, присъстваха още и Румен Вълков – член на Изпълкома на БФС и Президент на Аматьорската футболна лига, офицерът по сигурността към БФС Марио Костурков.
Любопитно е, че пръв е говорил офицерът по сигурността към БФС Марио Костурков. Той казал, че уговореният мач е една лъжа, която отблъсква хората от футбола и апелирал към всички присъстващи да му изпращат сигнали за съмнително завършили двубои.
Председателят на Зоналния съвет на БФС-Пловдив Димитър Енчев е съобщил, че в края на сезона от Югоизточната “В” група ще изпаднат отборите, заели 17 и 18 място. Клубовете трябва да имат два отбора от ДЮФ – задължително деца, и по избор – юноши младша или старша възраст. Картотекирането на футболистите за новия сезон ще е до 6 август, четвъртък. В петък, 7 август, могат да се картотекират само отделни играчи.
Президентът на АФЛ Румен Вълков обърна внимание на факта, че според Наредбата за започващия сезон – във “В” група при еднакви или сходни екипи гостуващият тим ще смени своя. Вълков потвърди, че и през новия сезон носителят на Купата на АФЛ ще получи премия от 10 000 лева, а финалистът – 5 000 лева. Съставите от трета дивизия задължително участват в този турнир.

На този етап нещата за ямболските представители в Югоизточната „В” група стоят сходно – и „Тунджа 1915”-Ямбол  и „Ураган” от село Бояджик, ще се опитат да не изпаднат. Ако в движение нещата тръгнат към по-добро, целите могат да се променят.

Дано да е второто.

About the Author :