„Ураган” влетя във „В” група, но какво оттук насетне

УраганФутболистите на първенеца на Ямболска „А” регионална група, „Ураган” от село Бояджик, спечелиха правото да играят през есента в шампионата на Югоизточната „В” група.

„Мълниите” от тунджанското село победиха в баража за влизане в трета дивизия драматично състава на Общински футболен клуб „Карнобат”. Редовното време на стадиона в град Раковски, където се състоя баражът завърши наравно – 1:1. При дузпите късметът бе на страната на първенеца на Ямболска област, и след 7:6 точни удари от бялата точка той вече е в Югоизточната „В” група.

Шампионатът в „А” група на региона протече под яркото надмощие на „Ураган”, и той няколко кръга преди края вече си бе осигурил първото място в конкуренцията на обичайните заподозрени ОФК „Елхово” и ОФК „Стралджа”. Вторият клуб обаче през целия шампионат беше извън кондиция, заради отпадането през лятото от трета дивизия, елховци, както и новата сила, „Бакаджик” /Войника/ не можаха да спрат победния ход на „мълниите”.

Участие в Югоизточната „В” група е солидно изпитание – нужни са доста пари, и сериозен тренировъчен процес. Предстои да видим дали ръководството на „Ураган” ще ги осигури.

About the Author :