Унизителна загуба от Варна в зала „Диана”

inset-larger_1050x730_NatovВ позор за баскетболния „Ямбол” се превърна контролата днес, неделя, срещу тима на „Черно море порт”/Варна/. Въпреки че мачът бе в зала „Диана”, варненският отбор ни направи жалки и последната сирена оповести поражение с 36 точки.

Аз поне не помня ”Ямбол” да е допускал някога толкова тежка загуба от „моряците”, независимо колко голяма е била разликата в бюджетите на двата клуба. Дори си е традиция и в най-силните сезони за „Черно море”, той да изпитва големи проблеми при гостуването си край Тунджа. Тази вечер обаче нищо не бе наред в състава на „Ямбол”. Гостите тръгнаха концентрирано и лесно трупаха аванс, възползвайки се и от хаоса в играта на домакините.

Баскетболистите на сръбския треньор Нинослав Марянович сякаш не бяха и чували, че в играта с оранжевата топка съществува защита, и почти винаги имаше играч на чиста позиция по крилата за варненци. Милиян Бочка пак не игра, а за разлика от контролата преди два дни срещу „Берое”, тази вечер не вървеше нищо и в гардовата ни линия.

Черноморци направиха и много силна стрелба от тройката, но така се получава, щом няма почти никаква защита. Първата четвърт изоставането на „Ямбол” бе 13 точки – 13:26, в 16-та минута Варна вече удари аванс от 21 точки.

Подновяването на играта след почивката не само не донесе нищо добро, а стана и по-лошо на терена за нашия тим. В този период изоставането достигна 34 точки и унижението бе ясно, далеч преди последната сирена.

В крайна сметка краен пасив на „Ямбол” от 36 точки, и големи притеснения, тъй като до старта на първенството остава само една седмица.

Борислав Ненов  

About the Author :