Унизителна загуба на баскетболния „Ямбол”

DSC00836aБаскетболистите на „Ямбол” стартираха ужасно в първия мач от четвъртфиналната серия от плейофите, изигран на 30 април, като паднаха във Варна с резултат 92:62.

Разликата от 30 точки е унизителна както за реномето на ямболския клуб, така и за привържениците на отбора, още повече че с „Черно море” винаги сме имали сметки за уреждане и двубоите имат много силен емоционален заряд.

Състезателите на треньора Радионов сдават багажа още през втората четвърт, загубена с разлика от 13 т. При пасив от 3 точки и през първата четвъртина, на почивката „Ямбол” изостава вече с 16 точки. Подобна разлика е много трудно да се стопи, но поне може да се намали в поносими граници. Нашият тим обаче и това не може да направи в сряда вечер.

Авансът на домакините в зала „Конгресна” пред 1000 зрители се увеличава, за да се закове на конфузните 30 точки.

От баскетболистите на „Ямбол” добре се представят само Стоян Петков/12 точки и коефициент на полезно действие 14/ , Костадин Маршавелски/13 точки/, донякъде и Славейков. Непривично слабо се изявява капитанът на тима Станислав Говедаров, която има отрицателен коефициент на полезно действие-минус 4, много зле е играта и на Димитър Маринчеки, а далеч от желаното е и показаното от национала Павлин Иванов.

Вторият мач от четвъртфиналите е на 2 май в зала „Диана”. При загуба, нашият тим рано приключва първенството

About the Author :