Умишлени повреди на напоителната система в централната градска част

Ямбол, 27.05.2020 г.

Установени са умишлени повреди на напоителната система на две места на улица „Г. С. Раковски” и в градинката между Безистена и Регионален исторически музей – Ямбол.

В района на Обединена българска банка и до лаборатория „Рамус” на улица „Г. С. Раковски” са счупени елементи, които са част от капковото напояване. В градинката е установена кражба на програматор от напоителната система. Действията на неизвестния извършител са умишлени, целящи нарушаване на водния цикъл на системата и редовното поливане на тревните площи в централната градска част на Ямбол. Повредите са своевременно отстранени. Община Ямбол подаде сигнал до Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Ямбол.

Mолим гражданите, които разполагат с информация или са забелязали нарушители, да информират ОДМВР Ямбол или служба СПООР.

От един месец ОП “Паркове и зони за отдих и спорт” извършва поливането на тревните площи по продължението на улица “Р.С. Раковски”, след като договорът на фирмата изпълнител беше прекратен, поради неизгодни финансови условия.

Пресцентър Община Ямбол

About the Author :

Leave a reply