Украинец от шампионския „Ямболгаз” още е на терена

??????????????????????Въпреки че се навъртя повече от десетилетие от спечелването на шампионската титла от „Ямболгаз”, един от чуждестранните баскетболисти още е на терена. Това съобщи на пресконференцията, дадена във връзка с Мача на звездите, тогавашният старши треньор на тима ни Иван Чолаков.

 Този, който още  е в действие на игралното поле е Ярослав Зубрицкий, един от състезатели с огромен принос за пристигането на титлата край Тунджа. Зубрицкий тогава бе на пост номер 4, тежко крило, и трудно някой можеше да му се опре в борбата в подкошията. Въпреки че не е особено висок, малко над 2 метра, Ярослав имаше мощна физика и страхотна спортна злоба, а и добра техника, с които елиминираше съперниците. Сега Зубрицкий е на 41 години, и именно по тази причина дори Иван Чолаков бе учуден от баскетболното му дълголетие. Златният треньор на Ямбол обаче си припомни веднага, че по времето, когато нашият отбор мачкаше конкуренцията руският център Сергей Гришаев бе на 40 години, а Толя Ясинский на 39 г.

За Гришаев нямаше достоен опонент, което не бе чак толкова странно, тъй като Сергей бе преминал през националния младежки тим на СССР. И бе старо куче от голяма класа, пред който Тенчо Банев и Стефан Георгиев-Торо, тогава младоци, изпадаха често в неловко положение.

About the Author :