Удължават сроковете за строителство по европейските проекти до края на годината

DSC03786Строителството по европейските проекти, финансирани по изтичащия програмен период, може да бъде удължено до края на годината, съобщи в Елхово регионалният министър Лиляна Павлова.

“Това, с което зарадвахме всички наши бенефициенти беше, че им даваме възможност не до края на октомври, какъвто беше първоначалният срок, а до края на месец декември да довършат своите проекти. Така че за нас, най-вече за тях и за изпълнителите им това е глътка въздух в изпълнението на проектите и аз съм убедена, че голяма част от проектите ще могат да бъдат успешно завършени”, каза още регионалният министър, като уточни, че удължаването е за всички проекти по оперативните програми. Това дава шанс на община Ямбол да завърши проблемните си проекти – водния цикъл в Каргона и пречиствателната станция, регионалното депо и допълнителните проекти към модернизацията на централна градска част.

Дали за това време общината ще успее и да рекултивира старото сметище все още не е ясно, но удължаването на срока с два месеца все пак е някакъв оптимизъм.

About the Author :