Удо съвсем разклати стола на Тити Папазов

00690299Баскетболистите на „Рилски спортист” отново победиха „Левски Лукойл”, доказвайки, че механичното струпване на много звезди не прави автоматично класен отбор. Новата победа на състава на Самоков дойде в изключително важния финал за Купата на България, който момчетата на младия треньор Людмил Хаджисотиров спечелиха на трети март с 89:80.

Така мястото на Константин Папазов начело на „Левски Лукойл” става още по-проблематично, след като и в шампионата воденият от него отбор не върви добре и допуска поражения. Папазов опита чрез привличането на качествен специалист, какъвто е македонецът Александър Тодоров, да намери ваксата за успехи, но нещата не се получават.

Знайно е, че спортният директор на „Лукойл-Академик” Сашо Везенков и без това не обича Тити, така че може би сме пред прага на раздяла между двамата. В последните дни, преди финала за Купата, провел се във Велико Търново, „Левски Лукойл” се подсили с двама класни легионери. Игралият преди време сезон и седем мача за „Ямбол” черногорец Неманя Милошевич влезе на високи обороти в мача и наниза най-много точки за новия си клуб – 18, но и това не спаси „Левски Лукойл” от поражението.

Старши треньорът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров или Удо, както го знаят още всички любители на този спорт, направи много добра селекция, а 38-годишният треньор показва, че има не просто амбиции, а и умения за водеща роля в българския баскетбол.

Любопитен бе фактът, че топ реализаторът на Самоков Йордан Бозов е по-възрастен с една година от треньора си, но това само подчертава оная китайска поговорка, според която не е важен цветът на котката, а дали тя хваща мишки.

Доста барут се бе събрал у президента на „Рилски спортист” Петър Георгиев преди финала за Купата: най-напред той не прие сливането на „Левски 2014” и „Лукойл-Академик” по време на сезона, а тия дни възропта и срещу мястото на провеждане на сблъсъка, Велико Търново, тъй като в него трябваше да има сбирка на футболни фенове на „Левски”.

И първото , и второто, не попречиха на отбора на Самоков да прибере още една Купа на България във витрината си. Петър Георгиев е човекът, който дава парите за издръжката на „Рилски спортист” вече доста години. Победата на трети март със сигурност ще го амбицира да  атакува и шампионската титла. Ясно е, че след този провал „Левски Лукойл” също ще гони още по-упорито спечелването поне на първенството, за да не е пълен валат през сезона.

Тежка дума в първенството дотук имат и баскетболистите на „Балкан”, водени от много амбициозния сръбски треньор Небойша Видич, така че има всички предпоставки да видим изключително оспорвани мачове до края на шампионата.

Преди това в Самоков ще си позволят вероятно време за фиеста: който е намерил пътя може и да спре за малко, преди отново да гони успехите….

Борислав Ненов

About the Author :