Увеличени са леглата за лечение на Ковид 19 в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол

Ямбол, 3.12.2020 г.

Увеличени са леглата за лечение на Ковид 19 в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол, става ясно от заповед на директора на РЗИ д-р Лиляна Генчева.  Частната болница в Ямбол осигурява вече 28 легла за средно тежки случаи на пациенти с Ковид 19, вместо досегашните 22.

Директорът на МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ д-р Антоанета Антонова, съобщи, че лечебното заведение е затворило Родилно отделение и в момента поставя допълнителна кислородна инсталация в стаите, в които няма такава, за да го превърне в отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Капацитетът на отделението е 21 легла.

В четирите болнични заведения в Ямболска област, в които се лекуват заразени с коронавирус, на този етап са осигурени общо 101 легла за среднотежки случаи и 11 интензивни, но те не достигат.

Най-много – 54 за среднотежки случаи и 11 интензивни, осигурява областната държавна болница – МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и на този етап тя не може да ги увеличи. Без промяна остават леглата за Ковид-пациенти и в елховската болница – 15, и в Специализираната болница за активно лечение по кардиология – 4, но те са само за пациенти на болничното заведение.

About the Author :

Leave a reply