Търси се № 1 на фотографската „Кукерландия”

Наградата-на-ЖечоМоже би все още журито на международния фотографски конкурс „Кукерландия” се колебае кои да отнесат наградите от  тазгодишното, 12-то поред, издание на големия културен форум.

Миналата зима с наградата за номер  1 и с 750 лева си тръгна Жечо Планински от Бургас, отличен за снимката си „Шарено”, която бе действително от висока класа. В събота в галерия „Жорж Папазов” любителите на фотоизкуството ще видят новите творби , в предни сезони хората зад обектива са достигали до почти  500 снимки, представени за конкурса.

Регламентът допуска фотографите да участват с не повече от пет свои произведения, до финала могат да достигнат максимум 45 снимки.

Освен първата награда, която носи на автора си 750 лева, и втората – тя е на стойност 550 лв., а третата – 400 лв., на „Кукерландия” и тази година ще има две специални награди. Едната е за снимка от маскарадния фестивал в Ямбол, тя ще зарадва автора си с 400 лв., другата е за фотос на най-млад фотограф, тя дава възможност на създателя си да почерпи с 250 лева.

Фотоконкурсът „Кукерландия 2016” ще покаже най-добрите си попадения в събота от 13 часа.

About the Author :