Тържествен концерт в навечерието на Трети март в знак на признателност

2За поредна година областната структура в Ямбол на Национално движение „Русофили“  отбеляза с тържествен концерт в навечерието на Трети март Националния празник на България.

Председателят на най-младата общинска структура на областното движение „Русофили“ – заместник-кметът на община Болярово, Нина Терзиева се обърна към гостите на тържеството с думите: „За мене е чест да съм сред вас в навечерието на най-святия български празник, празникът на нашата свобода. Това е времето, в което по чисто човешки искам да изразя своята признателност към руския народ. Който пожертва най-свидното – живота на своите 3деца за нашата свобода. Признателност и към руските офицери и интелигенти, които са в основата на създаването на институциите на модерната българска държава. Дами и господа, позволете ми да ви честитя Националния празник на България! Честита свобода, българи“

Тази година участие в тържествения концерт, провел се в залата на Куклен театър – Ямбол, взеха вокална група „Пятница 13“ и пловдивската фолклорна формация „ЕТНОРИТЪМ“. Сред гостите беше първият секретар на на Посолството на Руската федерация Максим Знаменский, областният управител Георги Чалъков, кметовете на общините „Тунджа“ и Болярово Георги Георгиев и Христо Христов, заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, Владимир Стоев (член на Националния съвет на Движение „Русофили“ и др.

4

About the Author :

Leave a reply