Тържествено честване на Националния празник Трети март

???????????????????????????????Тържественото честване на Националния празник на Република България – Трети март в община „Тунджа“ ще се проведе отново пред Мемориала на загиналите руски войни и български опълченци в лесопарк „Бакаджик“. Началото е в 12.30 часа.

Кметът Георги Георгиев кани жителите и приятелите на Община „Тунджа“ да се присъединят към честването и заедно да положим цветя в памет на загиналите за Освобождението на България герои. Вратите на първия в България храм-паметник на руско-българската бойна слава, издигнат след Освобождението, ще бъдат отворени за всеки, който със запалена свещичка ще отдаде почит към онези, които дадоха живота си за свободата на нашето Отечество.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо инициатива на кмета Георгиев, в 44-те села на общината са изпратени поздравителни флайери със стихотворението „Аз съм българче“ на патриарха Иван Вазов, символа за здраве и дълголетие – мартеницата и призив за присъединяване към новата общинска платформа „С Тунджа в сърцето“. За сградите на кметствата и кметските наместничества са предоставени нови национални знамена на Република България.

About the Author :