Тържествено събрание на юристи и отворени врати на съдилищата за Деня на конституцията

bibliotekata-pokaza-tyrnovskata-konstituciq-na-dobrichlii-za-godishninata-ot-priemaneto-i_4482-650x365На 15 април 2016 г. в 13 ч. в Безистен – Ямбол ще се проведе тържествено събрание на юристите от Ямболския съдебен район, посветено на 137-годишнината от приемането на първата българска Конституция. На събранието са поканени представители на Конституционния съд, на Върховния административен съд, на Върховния касационен съд и медиите. Всички юристи, които биха искали да присъстват на тържественото събрание в Безистена, също да се чувстват поканени. Организатори на честването са Адвокатска колегия – Ямбол, Административен съд – Ямбол, Окръжен и районен съд – Ямбол, Окръжна и районна прокуратура – Ямбол.

На 15 април, 2016 г. Административен съд – Ямбол за пореден път ще отвори вратите си за граждани и ученици, които искат да се запознаят с работата на съда. В 11, 40 ч. ще се проведе среща с ученици от Математическа гимназия. При проявено желание от посетителите, ще бъде правена демонстрация на софтуерния продукт за синтез на речта. В 15,30 ч., при наличие на жалби, ще бъде направена реална демонстрация на случайното разпределение на делата в Административен съд – Ямбол. Денят на отворени врати в Административен съд – Ямбол е посветен на празника на Конституцията, на юристите и на съдебните служители.

В рамките на Деня на отворени врати Окръжен и Районен съд Ямбол също отварят вратите си за гражданите и гостите на Ямбол, които ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на съда и да наблюдават демонстрация на  специализирания софтуер, предназначен за обслужване на хора със затруднено зрение, както и случайно разпределение на дела. Ученици от ямболски училища ще имат възможност да присъстват на симулативен съдебен процес, както и да наблюдават реално съдебно заседание. За втора поредна година в програмата за деня на отворените врати се включват представители на почти цялата юридическа общност в Ямбол, за да представят работата на органите на съдебната власт отблизо.

About the Author :