Тържествено посрещаме в Ямбол 30-ия контингент, участвал в мисия на НАТО в Афганистан

DSC05993Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще присъстват на тържественото посрещане на военнослужещите от 30-ия контингент от Въоръжените сили за участие в мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа”. Церемонията ще се състои на 9 май 2016 г., понеделник, от 10.00 часа, на площада пред Община Ямбол.

Контингентът е в състав от близо 90 военнослужещи и включва национален елемент и взвод за охрана. Той изпълнява функционалните си задължения и поставените задачи от ноември 2015 г. в провинция Кандахар, Афганистан.

Национален командир на контингента е полковник Пламен Петров. Взводът за охрана с командир капитан Кристиян Шишков е сформиран от близо 60 военнослужещи от военно формирование 52 590 – Ямбол от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада.

На церемонията по посрещането ще присъстват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, областният управител на Ямбол Димитър Иванов, кметовете на общините Ямбол и Тунджа Георги Славов и Георги Георгиев и други официални лица.

About the Author :