Тържествено откриха обновения офис на „Булпост”

DSC03808aОбновен офис на „Булпост” в централната пощенска станция откри днес – 12 май, Областната пощенска станция – Ямбол. На церемонията, която се проведе само два дни преди честването на 135 години Български пощи, присъстваха народният представител Кирчо Карагьозов, областният управител Николай Пенев, главният изпълнителен директор на „Български пощи” Валентин Петков, директорът на Регионално управление „Югоизточен регион”, към което е и Областната пощенска станция – Ямбол, Христо Панайотов и бивши директори на „Съобщенията” в Ямболска област.

DSC03817a В привествието си главният изпълнителен директор изтъкна, че „Български пощи” е една от най-дългогодишните институции в България и един от символите на държавността. Той обясни, че ръководството на „Български пощи” си е поставило амбициозната задача да развият услугата с добавена стойност – куриерските услуги и да доразвият специализираното поделение „Булпост”. Неговото предимство е, че той използва транспортната и логистична мрежа на „Български пощи”, която използват и частните куриерски оператори, изтъкна Валентин Петков. Той допълни, че идеята им е да развият IT платформата и да увеличат броя на автомобилите в поделението. По този начин те ще станат единствената компания в България, която доставя куриерски пратки във всички 5134 населени места в страната.

DSC03833aГлавният изпълнителен директор обясни, че обновения офис е около 30 кв. м, разделен е на две звена – за куриерски услуги и за колетни пратки и малки пакети. Валентин Петков изтъкна още, че целта с обновяването на офиса е да се съсредоточат усилията на хората към куриерската дейност, защото „Български пощи” е компанията, която работи за хората и ще работи за тях. Той не пропусна да отбележи, че Областната пощенска станция в Ямбол значително е подобрила резултатите си за първото тримесечие, защото има изключително амбициозен и квалифициран персонал.

DSC03840aНа церемонията за откриване на офиса на „Булпост” Областната пощенска станция – Ямбол отдаде заслужено признание на бившите директори на „Съобщенията” и на БТК в Ямболска област във връзка със 135 години „Български пощи”.

 

 

DSC03844aГлавният изпълнителен директор Валентин Петков връчи поздравителни адреси на Димитър Милковски, Иван Спасов, Митьо Иванов, Мария Гочева, Мара Бакова.

 

 

 

 

DSC03853aМария Гочева донесе и показа на всички снимка от откриването на новата сграда на пощата през 1968 г., а ямболската пощенска станция се оказа една от първите – тя е открита на 16 юли 1879 г.

About the Author :