Тържествено откриване на новата учебна година в Болярово с подаръци за всички първокласници и помощи за учениците от социално-слаби семейства

 

Болярово, 15.09.2021 г.

В 9 часа беше тържествено открита новата учебна година в СУ “Д-р Петър Берон” – Болярово. С ново оборудване в компютърната зала, извършен основен ремонт на покрива, площадки за обучение по безопасност на движението посрещат там учебната година.

Приветствия към ученици, учители и родители отправиха кметът на община Болярово Христо Христов и председателят на Общинския съвет Атанас Дженков.

Празници днес има и в ЦДГ “Здравец” – Болярово и ОУ”Стефан Караджа” – Стефан Караджово.

Общо 27 деца прекрачват днес за първи път училищния праг в двете училища в община Болярово. В СУ “Д-р Петър Берон” са 20, в ОУ “Стефан Караджа” – Стефан Караджово – 7.

За всички първокласници бяха осигурени подаръци от общината, те бяха лично връчени от кмета Христов.

Пожелания за успешна учебна година бяха отправени и към 22-мата ученика, които избраха да продължат образованието си в 8 клас в новоразкритата паралелка по природни науки в СУ “Д-р Петър Берон”. А общо учениците в средното училище са 170, съобщи директорът Дора Карагьозова.

Както в предходните години, така и през тази учебна година община Болярово ще отпусне помощи на учениците от социално-слаби семейства. Осигурен е и обяд за пътуващите ученици.

About the Author :

Leave a reply