Тържествено заседание на ОбС – Стралджа

DSC00827Веднага след като отшумяха последните акорди на химна “Мила, Родино”, областният управител Димитър Иванов откри тържественото заседание на новия ОбС в Стралджа. Като начало г-н Иванов благодари на ОИК и председателя Ани Канева за добре свършената работа в предизборния месец, за да отправи поканата за връчване  удостоверенията на избраните кмет на общината, съветници, кметове на села.

В най-тържествения момент прозвуча клетвата на народните избраници. „Заклевам се в името на РБългария да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Стралджа и да работя за тяхното благоденствие” ясно и категорично повториха новия кмет на общината, съветниците, кметовете на селата в присъствието на множество граждани. Веднага след това бяха поканени да подпишат клетвените листи.

DSC00829„Работете сериозно и с отговорност към всички жители, отстоявайте интересите на гражданите и не забравяйте поетите ангажименти към тях!”, отправи към положилите клетвата своето пожелание областния управител Димитър Иванов. В обръщението си към съветниците той  изрази увереност, че ще бъдат опора на кмета , на  неговия екип и на общинска администрация. „Бъдете разумни във вземането на решенията, помнете клетвата и отстоявайте интересите на тези, които ви гласуваха своето доверие!”, добави той подчертавайки, че хората дадоха своя глас , за да бъдат защитавани, техните интереси да бъдат отстоявани. „Бъдете силен екип, оправдайте това доверие! Работете с висок дух! И нека успехите са с вас! На добър час!” Пожеланията бяха съпътствани от ръкоплясканията на присъстващите в залата, които по същия възторжен начин посрещнаха и  кмета Атанас Киров, който, приемайки кметската огърлица,  се изправи развълнуван пред тях.

DSC00846„За мен това е огромна чест! Вие, гласоподавателите , ме задължихте да застана тук и се чувствам отговорен да споделя мислите си. Имаше период на разколебаване дали да се включа в битката за кметското място. Но не ми харесаха нещата, които се случват в моя роден край. И…навлязох в политическото блато. Искам да ви уверя, че ще изляза с чест от това блато! Водил съм много битки и съм ги печелил. Има хора, които ме подцениха, но искам да им кажа, че ще спечеля и тази война. Няма да се предам! И ще стигнем до момента  в който ще кажа, че за мен е било чест да бъда кмет на Стралджа  и никой от вас няма да се срамува от мен!” каза развълнуван Атанас Киров.

DSC00853Повтори, че за него клетвата е повече от ясна и ще даде всичко от себе си, за да я отстоява. „Горд съм и съм амбициран да работя!” По отношение на новата структура присъстващите получиха обещанието за провеждане разговори с всеки. „Ще има сърдити, може би и разплакани, но кой на каквото си е постлал , на това ще легне!”, категоричен беше новия кмет, което бе посрещнато одобрително от публиката.

Заседанието продължи под ръководството на най-възрастния общински съветник Радинка Парушева, която поздрави всички новоизбрани с думите: „ Ние спечелихме доверието на хората  и изрекохме клетвените слова с което поехме огромната отговорност да работим в полза на хората. Вярвам, че всеки от нас е готов да посвети себе си на местното самоуправление и да оправдаем доверието!”

DSC00837В рамките на заседанието бяха предложени две кандидатури за председател на ОбС – Живко Ангелов от МК”Промяна” и Иван Георгиев от БСП. След гласуването, проведено от избрана комисия с председател Георги Узунов, стана ясно, че с 9 гласа „за” одобрение получава Живко Ангелов.

„За мен този избор не е привилегия, а голяма отговорност, която ще понеса с достойнство. И както обеща кмета Атанас Киров, ние няма да излезем от мандата с наведени глави!” обърна се към присъстващите новоизбрания председател на ОбС.

DSC00836Заседанието продължи с избор на временна комисия, която да подготви  новия Правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието  му с общинска администрация. Тя ще се председателства от Живко Ангелов, а членове са Гроздан Иванов, Росица Стоева, Валентина Маринова, Иван Георгиев.

 

DSC00829 DSC00858 DSC00862 DSC00866

Надя ЖЕЧЕВА

 

 

 

 

About the Author :