Тържествено връчиха дипломите на Випуск 2018 на Езикова гимназия “В. Карагьозов”

IMG_2179Днес, 22 юни 2018 г., в зала “Съвременност” на Безистена” тържествено бяха връчени дипломите на випуск 2018 от Езикова гимназия “Васил Карагьозов”-Ямбол. На 10-те най-изявени ученици бяха връчени златен и сребърни плакети.

Словото си към вече бившите ученици на гимназията директорът й Йордан Милков започна, припомняйки атмосферата преди месец, когато те са се разделили с гимназията и учителите, били са подвластни на еуфорията, че вече няма да има ранно ставане, изпитване, мрънкането на класните ръководители, надхитрянето с извинителни бележки и следва само празник. След резултатите от държавни зрелостни изпити, сега те ще получат дипломите си от Езикова гимназия.IMG_2187 Той отбеляза, че зад оценките в дипломите, стоят техните усилия и постиженията им през петте учебни години в гимназията, времето прекарано с учителите, емоциите от участията в празниците на училището и в състезания, приятелският кръг, изобщо – приключилите ученически години.

Подчертани бяха няколко факта. Първият – че всички от випуска са се дипломирали успешно и завършват средното си образование с много добри и отлични резултати. Вторият  бе, че средният резултат на випуска от ДЗИ по английски език е отличен 5,69. От 43-ма явили се ученици 36 са получили отлични оценки, от които 9 са с отличен 6,00. Всички те с решение на педагогическия съвет са наградени. Много добри са резултатите и по всички останали предмети. Трети факт е, че в Езикова гимназия се учат езици и учениците имат самочувствието, че знаят тези езици. Показателен е фактът, че 70 процента от зрелостниците, без да е задължително, са избрали и положили изпит по първия чужд език – по английски.

Йордан Милков се обърна  към випускниците с думите да не забравят гимназията и да помнят, че те винаги са добре дошли в нея. “Смело преследвайте мечтите си и направете възможното настоящето и бъдещето да бъдат ваши!”, беше красивото му пожелание на финала.

IMG_2190Словото на заместник-областният управител Христо Колев беше повече проблемно и сериозно, отколкото празнично. Той говори за младите хора, които продължават да напускат своята страна, т. нар. бели бежанци. “България се нуждае от всеки един от вас. Любовта е това, което си готов да дадеш от себе си”, каза той. Обърна внимание, че всичко, което не избираме,  е божи дар – това, че сме се родили, мястото, където сме се родили, семейството, полът ни. “Трябва да почитаме родителите си, да обичаме народа си, да пазим родината си и да я защитаваме”, беше неговото послание.

Музикалните изпълнения на таланливи ученици от гимназията допринесоха  за приповдигнатото настроение на празника.

IMG_2178 IMG_2183 IMG_2185 IMG_2186 IMG_2192 IMG_2193 IMG_2195 IMG_2197 IMG_2199 IMG_2201 IMG_2202 IMG_2205 IMG_2206 IMG_2210 IMG_2211 IMG_2213

About the Author :

Leave a reply