Тържествена заря в Генерал Инзово

???????????????????????????????В навечерието на 2 юни, обществеността в село Генерал Инзово, отбеляза с тържествена митинг-заря Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Инициативата бе организирана от кметството и народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1926“.

Своята почит и преклонение пред паметта на героите засвидетелстваха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева, секретарят на общината Андон Кръстев, кметове от тунджанските села, общински съветници от общински съвет „Тунджа“, гости и жители на село Генерал Инзово.

DSC09796В словото си кметът на общината подчерта, че свободата на тунджанци днес е възможна заради храбростта и устрема, с които героите, са преследвали своята заветна цел, дори и с цената на саможертвата.

Бяха поднесени венци и цветя пред паметника. С едноминутно мълчание и заря беше почетена паметта на Ботев и на загиналите за свободата на България, в това число и 15 генералинзовци.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC09790 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

About the Author :