Турнир по водно спасяване за деца

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 5 април 2014 г. за трета поредна година на общинския плувен басейн в град Стара Загора се проведе турнир по водно спасяване за деца „ДЕЦАТА СПАСЯВАТ”.

Организатори на събитието са Областната организация на БЧК – Стара Загора в партньорство със Спортен клуб по плуване “Траяна”, Дружество на водния спасител и с подкрепата на община Стара Загора.

Основната цел бе да се популяризира плуването и водното спасяване сред децата и развиване на умения за самопомощ и взаимопомощ във водата за намаляване на водния травматизъм.

Участниците се състезаваха 50 м свободен стил с изваждане на предмет; 25 м извличане на манекен и 50 м плуване под препятствия, предвидени за Група А –момчета и момичета – родени 2001-2002 г. и Група Б момчета и момичета – родени 2003 г. и по-малки. Участваха 11 отбора със състезатели от горепосочените възрастови групи от областите Стара Загора, Бургас, Варна, Кюстендил, Севлиево и Ямбол съпровождани от треньоски състав и ръководители.

БЧК – Ямбол се представляваше от трима състезатели – момчета и момичета, родени 2002 и 2004 г., възпитаници на СК „Модерен петобой и фехтовка” – Ямбол. Въпреки голямата конкуренция, децата се представиха отлично и заслужено получиха награди и грамоти за отборно и индивидуално участие в отделните дисциплини.

Наградите бяха връчени от Теодора Томова – световен шампион по водно спасяване и гл. експерт и Борис Захариев – гл. специалист в Дирекция „Водноспасителна служба” към НС на БЧК

Ямболският отбор се съпровождаше от инж. Митко Филипов – директор на ОС на БЧК-Ямбол, Добриела Праматарова – специалист в организацията, родители и приятели на участниците.

Генерален спонсор на турнира бе СпортДепо – официален представител на търговската марка SPEEDO  за България.

 Добриела Праматарова

About the Author :