Турнир по водно спасяване за деца

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 4 април 2015 година за четвърта поредна година на общинския плувен басейн в град Стара Загора се проведе турнирът по водно спасяване за деца „ДЕЦАТА СПАСЯВАТ”.

Организатори на събитието са Областната организация на БЧК – Стара Загора в партньорство със Спортен клуб по плуване  “Траяна”, Дружество на водния спасител и с подкрепата на Община Стара Загора.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОсновната цел е да се популяризира плуването и водното спасяване сред децата и развиване на умения за самопомощ и взаимопомощ във водата за намаляване на водния травматизъм.

Участниците се състезаваха в следните дисциплини предвидени за Група А –момчета и момичета – родени 2002-2003 година и Група Б момчета и момичета – родени 2004 и по-малки:

  1. 50м. свободен стил с изваждане на предмет.
  2. 25м. извличане на манекен.
  3. 50м. плуване под препятствия

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУчастваха 22 отбора със състезатели от горепосочените възрастови групи от областите 12 града в страната, съпровождани от треньорски състав и ръководители.

БЧК – Ямбол се представляваше от трима състезатели-момчета и момичета родени 2003, 2004 и 2005г.: Теодора Байчева, Максим Тенев и Димитър Лилов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъпреки голямата конкуренция, децата се представиха отлично и заслужено получиха награди и грамоти за отборно и индивидуално участие в отделните дисциплини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНаградите бяха връчени от Антон Налбантов – Директор на дирекция „Водноспасителна служба” към НС на БЧК

Генерални спонсори на турнира са СпортДепо – официален представител на търговската марка SPEEDO  за България и DHL.

Добриела Праматарова

About the Author :