Туристически форум в „Тунджа”

DSC06473aНасоките за развитие на туризма в четирите общини „Тунджа”, Ямбол, Стралджа и Болярово бяха обсъдени днес на заключителен форум по проекта „Тонзос – Магията на Тунджа” – маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа – Ямбол – Стралджа – Болярово”. Той се проведе в заседателната зала на община „Тунджа”, на него присъстваха представител на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев и неговият заместник Станчо Ставрев, зам.-кметът на община Ямбол Илияна Бицова, секретарят на община Стралджа Атанаска Христова и др.

DSC06452aПреди това от 18 до 20 юни 2014 година се проведе двудневен туристически форум по проекта, в който взеха участие 52 участници – представители от 4-те общини, представител от МИЕТ, Областна администрация – Ямбол, туроператори и турагенти.

 

 

DSC06457По време на форума бяха посетени туристически обекти в Тунджа – Ямбол – Стралджа и Болярово, залегнали в туристическите маршрути и пакети по проекта. Участниците видяха галерията в Кабиле, където е дарението на Иван Колев, манастира „Успение на Св. Богородица” – Кабиле, Националната астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол, Художествена галерия „Жорж Папазов”, Музеят на бойната слава – Ямбол, Историческият музей в Стралджа, църковният храм Св. Архангел Михаил” в Стралджа, хижа „Инджови извори”, Акбунарската къща в с. Г. Инзово, църквата „Св. Георги” в с. Воден и къщата музей в с. Стефан Караджово.

DSC06460DSC06468

 

About the Author :