Туристически интерес към Стралджа

DSC09554aТуроператори ще включат община Стралджа в туристически пътешествия на наши и чужди гости. В изпълнение на проект „Тонзос – магията на Тунджа” –маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа-Ямбол-Стралджа-Болярово”, групата гостува в община Стралджа  с очакването да се запознае с интересни забележителни исторически и културни местности . Посрещнати от Атанаска Христова, секретар на общината, гостите с внимание изслушаха представянето на най-любопитното от   района, което би предизвикало  туристическа активност. Минути по-късно се убедиха, че стралджанския край наистина предлага    прекрасни възможности за туристически дестинации, които ще впечатлят туристите.

Посещението  на хижа „Инджови извори” във Войнишкия Бакаджик предизвика нескрито възхищение. Посрещнати по традиция с домашно приготвени погачи „Слънце”, поднесени от  самодейки на читалище „Възраждане” Войника , туроператорите   се  дивиха   на прекрасната  планинска гледка, гнездата за наблюдение на птиците по ВИА ПОНТИКА, слушаха с интерес легендите ,разказани от  Жеко Жеков, кмет на с.Войника, за   параклиса „Св.Богородица”  и лечебната вода на Аязмото, задаваха въпроси за историята на легендарната местност, за да признаят, че не им се тръгва от това вълшебно място. Читалищната фолклорна група задържа вниманието както  с изпълнение на красиви местни  песни, така и с богатия  народен костюм, доказателство за творчеството и сръчността на българката.

Срещата продължи с посещение на Историческия музей в Стралджа, където лекцията на директора Снежана Вълкова   за дервенджиите, кукерите, буенечките на Стралджа, за богатството на занаятите, за народните традиции, бит и култура още повече разгоря желанието за опознаване на този край.

Така на практика срещата на туроператорите в Стралджа доказа, че проектът ще постигне изпълнение на основните цели за създаване на максимално добри условия за насърчаване развитието на туристическите услуги и превръщане на туризма в една добра перспектива  и възможност за устойчиво развитие и просперитет на общините и местното население. Атрактивните местностите „Мараш” и „Инджови извори” , заедно с храмовете в Зимница и Стралджа , вече са включени в туристическите пакети. Само след дни е провеждането и на комуникационно-информационна кампания „Дни на отворените врати” за популяризиране на туристическите продукти по проекта, който ще приключи през август 2014 г.

About the Author :