„Тунджа 1915” тръгна към пролетта

???????????????????????????????Футболистите на „Тунджа 1915” започнаха от понеделник подготовката си за пролетния дял от първенството на Югоизточната „В” група, което се подновява в края на февруари. Осигурени са многобройни контролни срещи, стартиращи още тази събота, 24 февруари, като нашият тим приема от 13 часа „Карнобат”.

На 31 януари „Тунджа 1915” гостува в Бургас на „Черноморец”, на 4 февруари „черните ангели” отново ще проверят формата си край морето, този път чрез мач срещу „Мастер”. Само три дни по-късно, на 7 февруари, ямболският състав гостува на „Несебър”, след което идва участието му в турнира „Поморие къп”. В него „Тунджа 1915” е в една група с пловдивския „Локомотив” и с бургаския „Черноморец”. Контролите ще завършат на 21 февруари с гостуване на „Созопол”.

За треньора Станчо Цонев се очертават проблеми с треньорския пост, тъй като много стабилният през есенния полусезон Желев премина в редиците на един от лидерите в шампионата „Поморие”.Този състезател дойде от „Созопол” и даде спокойствие на отбраната с разумните си действия, нещо, което през миналия сезон липсваше на „Тунджа 1915”.

Дошлият в хода на есенния дял от шампионата треньор Станчо Цонев, заменил елховлията Росен Петров, е повикал за проби двама млади футболисти от Бургас – нападател и халф. С „Тунджа 1915” тренират и игралите през пролетта в „Елхово” Наско Танев-централен нападател, и Димитър Баев, външен ляв халф.

About the Author :