„Тунджа 1915” стартира с поукрепнали финанси

IMG_7607В Зоналния съвет на БФС-Пловдив бе определена програмата за пролетния полусезон от първенството на Югоизточната „В” група. Футболистите на „Тунджа 1915” излизат в първия мач от втория дял на надпреварата в събота в Пловдив срещу „Спартак С”, от когото паднахме при старта на шампионата в Ямбол безславно.
Зимната пауза бе съпроводена с много страсти в лагера на „Тунджа 1915”. Най-напред президентът на клуба Илия Илиев се отказа от функциите си, но Общо събрание така и не се проведе, а спряганият упорито за спонсор Жельо Петков се отказа от намеренията си. Оттам нататък се влезе в серия от сондажи за нов президент, спрягаха се имената на Добрин Парашкевов и други бизнесмени, в крайна сметка Илия Илиев обяви, че си е действащ президент и ще търси финансови средства, за да бъде завършено първенството. Явно той успя в част от амбициите си, защото се завърнаха от Общински футболен клуб „Стралджа” Иван Жечев, Георги Гончев и още няколко състезатели и в събота те ще излязат с екипа на „Тунджа 1915”.
Миналата седмица бе назначен и нов старши треньор-Тодор Тодоров от Сливен, който трябва да вдигне на крака състава, за да направи един по-приличен втори полусезон.
През първия, ямболският тим мач след мач се свличаше към дъното на таблицата, за да зазими чак на 15-та позиция, като след  него останаха само тимовете на новака „Стралджа” и юношите на „Сливен”. На сметката си след изиграни 16 срещи, „Тунджа 1915” има едва 10 точки, при много лоша голова разлика-10:42. Сметката е проста и показва изключително ялова игра в нападение на ямболския тим, а и твърде крехки изяви в дефанзивен план.
Завръщането на Георги Гончев вероятно ще придаде много острота на „Тунджа 1915”, тъй като нападателят е много бърз и нестандартен. Гончев не можа да се утвърди в редиците на бургаския „Мастер” през есента, но в ямболския клуб ще може да се разгърне.
Положението на ОФК „Стралджа” е далеч по-сложно от това на „Тунджа 1915”. В малката община правят всичко възможно, за да останат в трета дивизия, ала напускането на няколкото ямболски футболисти разбърка много сметките на старши треньора Стоян Гурков. В крайна сметка единственото ново попълнение на стралджанския клуб е централният нападател Николай Вълев-Гонзо. Голаджията има стаж и в елитната група, но понатрупа години и тепърва ще се види дали може да даде толкова нужната мощ на „Стралджа” в атакуващ план. Тимът тръгва с гостуване на старозагорския „Верея”, следва има сложно домакинство на пловдивския „Спартак С”.
А на „Стралджа” са нужни не просто точки, а доста точки, защото той е предпоследен и само с една победа на сметката си…

Борислав Ненов

About the Author :