„Тунджа 1915” отпрати „Миньор” със загуба

IMG_6652AФутболистите на „Тунджа 1915” постигнаха много важни три точки, надигравайки „Миньор” (Раднево). Въпреки минималния успех – 1:0, мачът бе изцяло под диктовката на нашия тим. Порой от голови ситуации нямаше, но този път ямболският отбор игра с хъс и грамотно, като позволи една единствена опасност пред вратата си.

Голът за „Тунджа 1915” вкара Славчо Славов в 26-та минута, след много силен удар от средно разстояние, който удари насрещната греда и тупна зад голлинията.

Протестите на гостите, че попадение няма, не минаха.

Главният съдия обаче бе неубедителен при ръководенето на срещата и десетина минути по-късно не отсъди дузпа в полза на „Тунджа 1915”. Действието се разви в малкото наказателно поле, от което играч на ямболския тим стреля и защитник на радневци игра с ръка. Страничният съдия се направи на разсеян при важната ситуация и това разбуди страстите на стадиона, на който имаше обидно малко публика.

След почивката „Тунджа 1915” не само продължи да действа по-добре, но и показа по-смислен футбол, създавайки няколко добри комбинации, за съжаление втори гол не падна.

Новакът в Югоизточната „В” група, „Миньор”, обаче така и не показа нищо при гостуването си и логично нашият отбор добави толкова ценните три точки в актива си.

About the Author :