„Тунджа 1915” и „Стралджа” тръгнаха със загуби

IMG_7634A „Тунджа 1915” и „Стралджа” тръгнаха със загуби в подновеното първенство на Югоизточната „В” футболна група. В мач от 18-ия кръг ямболският състав падна в Пловдив от силната формация на „Спартак С” с 1:0. Младият пловдивски отбор, съставен от възпитаници на местните школи, бе много стабилен през есенния дял от надпреварата и сега е на пета позиция с актив от 35 точки, при респектираща голова разлика-38:12. ФК „ Тунджа” на практика не проведе никаква зимна подготовка, в последния момент се завърнаха от „бягството” си в Стралджа няколко състезатели, така че минималната загуба може да мине и като успех.
Тимът на Общински футболен клуб „Стралджа” гостува в Стара Загора на „Верея”и понесе класическо поражение-3:0. Противникът е на четвърто място в Югоизточната „В” група и друг изход от двубоя  бе по-скоро в сферата на спортната фантастика.
Във временното класиране „Тунджа 1915” е в дъното на таблицата с актив от едва 10 точки, ОФК „Стралджа” все пак е едно място след ямболския тим, като има прекалено скромните 3 точки, при голова разлика 12:61. Последен е ОФК „Сливен”, също с 3 точки, но той играе с юношеската си формация.
В следващия кръг ямболският клуб приема „Асеновец”, а стралджани имат мъчна задача срещу пловдивския „Спартак С”.

About the Author :