„Тунджа 1915” дели първото място с дебютанти

FK_TundjaФутболистите на „Тунджа 1915” делят първото място в Югоизточната „В” група заедно с новаците в групата ОФК „Поморие” и „Марица”/Пловдив/. И трите състава тръгнаха с по две победи от две срещи, по голова разлика клубът от Кършияка и „моряците” са преди нас.
„Поморие”, носещ някога името „Лъсков”, както и ямболският клуб, всъщност изобщо не игра в квалификациите, но елиминиралият „Елхово” тим на Средец се обедини с поморийци и така те се озоваха в трета дивизия.
Твърди се, че „Поморие” е сред съставите с най-голям бюджет и че ще атакува първото място в Югоизточната „В” група. От първите два кръга тази нагласа на управата на „моряците” е видна, докъде ще стигнат парите предстои да видим.
Завърналият се логично в трета дивизия клуб-марка „Марица” винаги е имал качествена детско-юношеска школа, неговият проблем обаче много често е в липсата на финикийски знаци.
Дотук „Тунджа 1915” нямат грешка с новите черни екипи, пред състезателите не е поставяна задача да гонят първо място, а по сведения на „Делник” бюджетът не е и особено висок, за да се постигне такава цел. А и класиране в професионалния футбол, означава наличие на над 500 000 лева, които на този етап няма кой да даде в Ямбол.
Любопитно е, че след първите два кръга цели 6 отбора нямат нито една точка – „Евроколеж”, „Розова долина” , „Димитровград”, ОФК „Сливен”, „Загорец” и „Спартак С”/Пловдив/, но част от тези клубове имат мач по-малко, понеже групата, след отказването на „Родопа”/Смолян/ и „Елхово” остана с 16 участници.

About the Author :