“Тунджа” укрепва сътрудничеството с Гърция

???????????????????????????????На 13 юни 2016 година, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев прие официална делегация от община Домоку, Република Гърция.  Представителите на Федерацията на гърците от Източна Румелия, както и представители на администрацията и общинския съвет на гръцката община са на посещение в община „Тунджа“ по покана на кмета Георгиев по повод VIII-то издание на Българо-гръцкия събор, който се провежда в село Голям Манастир.

???????????????????????????????Кметът Георгиев акцентира върху силната социална общинска политика, която се провежда на територията на община „Тунджа“. Той открои като важни стъпки в социалната сфера отмяната на таксите в детските градини, безплатното обедно хранене за всички ученици, което няма аналог в национален мащаб и осигуряването на достъп до социални услуги в домашна среда във всички 44 села на територията на общината. Бе отчетен и приносът на кметовете и кметските наместници по населени места за развитието на община „Тунджа“.

???????????????????????????????От своя страна представителите на община Домоку изразиха своята положително впечатление от постигнатото на територията на община „Тунджа“ и пожелаха на домакините да са все по – успешни в работата за хората. По време на срещата бяха споделени виждания относно бъдещо сътрудничество при реализирането на проекти в различни области, както и обмяната на добри практики. На срещата присъстваха заместник-кметовете на община „Тунджа“ Ели Василева, Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев и кметът на село Голям Манастир – Славчо Иванов=

???????????????????????????????

About the Author :