„Тунджа” удари „Левски” при 14-годишните

IMG_81701Страхотен трети мач изиграха баскетболистите на „Тунджа” във възрастта на 14-годишните. В група „В” на държавното първенство възпитаниците на треньора Здравко Янчев трябваше да бият лидера „Левски”, който не познаваше поражението до неделя, но ямболският тим не спести този горчив вкус на столичните си връстници.

След като изоставаше, в последните минути „Тунджа” се вдигна на щурм и навакса разликата, а при 14,9 секунди преди края, Николай Михайлов наниза тройка и прати двубоя в продължение.

В допълните 5 минути момчетата до 14 години на „Тунджа” бяха по-силните и заковаха „Левски” при краен резултат 80:75. Нужна бе само 1 точка още, за да се получи най-добрата въртележка за ямболския тим и той да стигне директно до четвъртфиналите, тъй като в първия ден от държавното първенство нашите бяха загубили от „Академик”/София/. Само това поражение допуснаха нашите в групата си, в другите два мача те надиграха „Академик 17” с разлика от 27 точки, както и „Левски”.

В крайна сметка се получи тройна въртележка, „Тунджа” пак отиде напред в битката, но ще играе на осминафиналите срещу пловдивския „Академик”. При победа, момчетата на Здравко Янчев излизат в следващия мач срещу „Черно море”/Варна/, който победи в своята група.

About the Author :