„Тунджа” работи по 18 строителни обекта за над 750 000 лева

площадка Бояджик-юли 2014 (3)Община „Тунджа” навлиза във все по-активен строителен сезон. В момента се работи или току що са завършили общо 18 строителни обекта, финансирането на които е от общинския бюджет или от Публично инвестиционната програма на правителството. Ремонтират се административните сгради на кметствата в Каравелово, Калчево, Тенево, които трябва да бъдат завършени съответно до 1 август, 29 юли и 27 юли. В порцес на изграждане е и оградата на гробищния парк в Каравелово, която ще бъде завършено до края на август. Със средства по проект от Стратегията за местно развитие на МИГ – „Тунджа” се извършва благоустрояване на площада в Генерал Тошево. До 25 юли трябва да завърши отводняването на две улици в Кукорево. В момента се ремонтира и покрива на читалище „Просвета 1928” – Чарган, който трябва да бъде завършен до 10 ноември. Приключило е изграждането на три повдигнати пешеходни пътеки в Кабиле, изградени са с издаден акт 15 двете детски площадки в селата Бояджик и Завой, които се финансират със средства по Публично инвестиционната програма на правителството.

Има сключени договори с изпълнителите на 8 обекта, които са готови за предаване, за да започнат ремонтните дейности в тях. Такива са обектите за почистване дерето в село Тенево, за изработване и монтиране на автоспирка в с. Безмер. По същата схема предстои да започне ремонтът на читалищните сгради в селата Ханово, Симеоново, Генерал Тошево и Търнава, на здравните служби в Асеново и Крумово. Пред предаване на изпълнителите е и обектът аварийно възстановителните дейности по отводнителните съоръжения в селата Драма и Дряново, които бяха възложени по спешност след проливните дъждове. Предстои да започнат и ремонтите на покрива на кметството в Окоп, на сградата на читалището в Златари и на сградата на читалището в Челник. Строителните и ремонтните дейности за 18-те обекта възлизат на над 750 000 лв.

Продължават и процедурите по обявените обществени поръчки за избор на изпълнител на останалите обекти. В сряда – 23 юли, кметът на община „Тунджа” подписа договорите с изпълнителите на два от най-големите проекти отново по Публично инвестиционната програма на правителството – енергоефективната реконструкция на училището и детската градина в Кукорево и основният ремонт на училището в Хаджидимитрово и преустройството му в двугрупна детска градина. Предстои и подписване на договор за изграждане на обслужваща сграда в спортен комплекс в Кабиле.

About the Author :