“Тунджа” представя туристически маршрути

10329298_4145743697736_8442830258945505944_nОт 15 до 17 май 2014 г. община „Тунджа” представи туристическите маршрути и пакети, изработени по проект „Тонзос – Магията на Тунджа” – маркетинг на туристическа дестинация  „Тунджа – Ямбол – Стралджа – Болярово” в град Русе.  Градът беше домакин на десетото изложение „Уикенд туризъм Русе” и на седмото издание на Фестивал на туристическите забавления и анимации.

Основните цели на изложението бяха представяне на атрактивни оферти за туризъм и осигуряване на условия и възможности за среща на представителите на туристическия бизнес с потребителите на туристически услуги.

Участието на общината в десетото изложение „Уикенд туризъм Русе” надгради и обогати дейностите, свързани с промотирането на създадените по проекта рекламно – информационни материали в специализирани за сектора изложения, като: Туристическото изложение „Ваканция“- София, Пролетен Пловдивски панаир – секция „Туризъм“, Туристическа борса „Вашата ваканция“, организирана от Бургаската регионалната туристическа асоциация и Специализираната борса за културен туризъм в гр. Велико Търново.

През месец май 2014 година се проведе и промоционален инфотур за представители на медии, туроператори и тур агенти. Пред участниците в него бяха представени новите туристически маршрути и туристически пакети, залегнали в проекта „Тонзос – Магията на Тунджа” – маркетинг на туристическа дестинация  „Тунджа – Ямбол – Стралджа – Болярово”. Организирано беше и посещението на културно-исторически и природни обекти в общините Стралджа и Болярово,  което допринесе популяризиране на специфичните им характеристики сред обществеността не само в региона и страната, но и извън границите на България.

В периода от 8 до 9 май 2014 година и от 12 до 13 май 2014 година в общините „Тунджа”, Ямбол, Стралджа и Болярово се проведоха „Дни на отворените врати”. Двудневните информационни форуми се осъществиха, както в община „Тунджа”, бенефициент по проекта, така и в трите общини – партньори по проекта.

Чрез мултимедийни презентации, на различни обществени групи, бяха представени туристическите маршрути и обекти в четирите общини, както и възможностите за туризъм в региона.

Гостите на двудневните информационни кампании се запознаха с културно – историческото наследство на  региона, включващо архитектурни паметници, исторически, културни и природни забележителности. Получиха информация и за представянето на общините в туристически изложения и панаири с страната.

About the Author :