“Тунджа” подготвя седмия благотворителен бал

IMG_20141201_110512В ход е подготовката за провеждането на Седмия коледен благотворителен бал на Община „Тунджа“. Вече са готови поканите за бала, които тази година ще бъдат с картина на младия художник от с. Окоп Румен Малчев. (С негови картини тази година ще бъде и арт – календара на общината). Подготвя се и програмата на бала, в която, по утвърдена вече традиция, ще участват млади талантливи хора от „Тунджа“. Водещи на бала и търга ще бъдат отново актрисата Велика Видева и директорът на радио 999 Галина Йорданова. На търга ще се предоставят лични дарения на кмета и ръководството на общината, експонати, подготвени в детските градини, училищата, читалищата и социалните институции. Ще има и традиционен базар.

Припомняме, че благотворителният бал води своето начало от 2009 година.

Тогава, по инициатива на ръководството на общината и с подкрепата на младежките организации, се роди идеята да бъде учреден фонд за набиране средства за стипендии и еднократни финансови стимули за млади хора в неравностойно социално положение и с високи постижения в образователния процес, спорта и изкуствата. Тя беше активно подкрепена от местната общност, представители на бизнес, на неправителствения сектор, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места от общината.

Факт, че кампанията действително има успех е, че всяка година участниците и набраните средства се увеличават. Докато на първия бал бяха събрани близо 12 000 лв., на Шестия бал, проведен миналата година даренията са вече 35 000 лв., а общата сума е близо 130 000 лв.

Досега със средства от фонда са подпомогнати над 280 ученици и студенти от община „Тунджа”, като с тях са обезпечени над 490 стипендии и еднократно финансово стимулиране.

Подпомогнато беше лечението на 7-годишната Моника Драндарова с церебрална парализа от с. Кукорево в Международната клиника за рехабилитация в гр. Трускавец, Украйна, на 22-годишната Гинка Василева Костова от с. Кукорево, която от 8 години е с нарушена двигателна дейност поради заболяване на дясната тазобедрена и колянна става и инвалидност 95%. Средства бяха отпуснати и за издаването на първата книга на младия историк от с. Генерал Тошево Димитър Михов. Подпомогнати бяха и европейски шампиони от единствения селски лицензиран Боксов клуб „Априлец“, прославили община „Тунджа“ с отличия от републикански и международни турнири.

Искрено се надяваме, че на седмия благотворителен коледен бал сумата, която ще съберем ще бъде още по-респектираща, защото нашите млади хора от Община „Тунджа“ заслужават нашите благородни усилия!

About the Author :