„Тунджа” награди Даниел Асенов и Димитър Мутафов

DSC08216Кметът на „Тунджа” Георги Георгиев връчи грамота и парична награда на най-добрия млад спортист на общината – европейският шампион и златен медалист от купа „Странджа” боксьоорът на БК „Априлец” Даниел Асенов и неговият треньор Димитър Мутафов.

„С последния спечелен златен медал Даниел записа името си в историята на най-стария боксов турнир, а това потвърждава, че тунджанският боксов клуб „Априлец” е сериозна школа”, каза Георги Георгиев и подчерта, че успехите на неговите възпитаници се дължат в голяма степен на добрата организация на работа и треньорското майсторство в клуба.

Той припомни и че Даниел е взел златото след победа на боксьор от Китай в категория до 52 кг. Той благодари на Даниел и на треньора му, че прославят името на община „Тунджа” не само в България, но и по света.

Кметът връчи на Даниел Асенов грамота, плакет „С Тунджа в сърцето” и парична премия от 1000 лв. с пожелание тя да му помогне още повече в неговото развитие и да спечели световен и олимпийски връх.

DSC08234На неговия треньор Димитър Мутафов също бяха връчени награди. „Без Димитър Мутафов всички успехи на Даниел и на другите талантливи боксьори нямаше да бъдат възможни. Не случайно той е почетен гражданин на община „Тунджа” и е получил всички възможни морални награди, нямаме какво друго да измислим за него и затова му връчваме грамота за принос в развитието на спорта, плакет „ С Тунджа в сърцето” и парична премия от 500 лв.

„Вие наскоро навършихте и една достолепна 80-годишнина, която изобщо не ви личи, гордеем се с вас”, каза още тунджанският кмет.

About the Author :