“Тунджа може” – почти 3,5 тона съпричастност към хората

1За периода от стартиране на  кампанията 21 май 2018 г. са събрани общо над 3410 килограма капачки. Това не са просто капачки, това е израза на доверие на всички, които се включват в кампанията. Организаторите на кампанията споделят нещо интересно, че една туба капачки тежи между 1,800 и 2 кг. Една капачка тежи между 1 и 5 гр., а килограма струва 0,30 ст. Една туба побира около 600 капачки. Можете да си дадете сметка за този период, колко много капачки са събрани. За това количество са допринесли хора от всякаква възраст, от много детски градини, училища, фирми, кметства, читалища, пенсионерски клубове и жители на община „Тунджа“, както и други населени места.

За този период се организираха и две благотворителни обществени инициативи, които се проведоха през 2018 г.съвместно с читалищата и пенсионерските клубове. В село Генерал Инзово празника на традициите – „Модата се мени, фолклора остава“,  ив село Безмер  младежкия фестивал „Тунджа творчество и иновации.

2Младежкият фестивал тази година ще се проведе отново през септември месец, той ще бъде и финала на кампанията „Тунджа може“. Избрахме Фестивалът „Тунджа -творчество и иновации”, защото той е уникално по рода си събитие за общината и нейните жители – своеобразен празник на младостта и традициите, обединяващ хората от различни поколения. Там ще очакваме подкрепата на всички, които са нямали възможността да дарят своята капачка и искат да бъдат част от каузата.Събраните средства от пластмасовите капачки и инициативите са на стойност 1800 лв. Сумата за закупуването на първият ЕКГ апарат вече е факт.Необходими са ни още толкова. Очакваме Вашата активност да продължи и септември месец да закупим мобилните ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Тенево и Скалица.

3 4

About the Author :

Leave a reply