Тунджанското участие в „Да изчистим България заедно“

???????????????????????????????На  04 и 05.06.2016 г. община „Тунджа“ се включи в най – мащабната доброволческа инициатива . Едно от местата където се извърши почистването беше, лесопарк „Бакаджик“. В акцията, освен служители от администрацията на общината се включиха доброволци от младежки клуб „Бакаджик“ с. Чарган и Сдружение туристическо дружество „Кабиле“. Паралелна инициатива по почистване извърши и областна администрация.

???????????????????????????????Всички заедно през двата дни успяха да почистят територии, които най- често биват използвани за пикник. Освен това се осъществи почистване и маркиране на екопътеките в лесопарка, това от своя страна е продължение на инициатива станала част в кампанията „С Тунджа в сърцето“. Лесопарк „Бакаджик“, посрещна Световния ден на околната среда 5 юни, с по – чиста и красива природа.

В кампанията по почистване се включиха 22 населени места от територията на община „Тунджа“, около 300 участника, които събраха 610 чувала боклук или близо 10 тона отпадък.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

About the Author :