Тунджански литературни дни

„Тунджа“, 18.04.2023 г.

От 10 до 13 април 2023 г. се проведоха традиционните литературни празници на територията на община „Тунджа“. Организатори на 15-то юбилейно издание бяха Община „Тунджа“, издателство „Захарий Стоянов“ и Дружеството на писателите в Ямбол.

В уютните читалищни сгради на селата Овчи кладенец, Тенево и Окоп ямболските писатели Тенко Тенев, Любомир Котев, Димитър Бечев, Денка Илиева, Катя Маринова, Илко Капелев, Иван Барев, Стефка Керемедчиева, Радко Стоянов, Иванка Тонева, Тоня Борисова, Юлияна Донева, Величка Драганова, Щилияна Желева и Михо Михов се срещнаха с местни жители, общественици и ученици, почитатели на литературното творчество.

В рамките на литературните празници издателят Иван Гранитски направи дарение от 400 тома художествена литература за 10-те училища от община „Тунджа“.

На 13 април 2023 г. в заседателната зала на общината се проведе заключителната литературна среща „С топлия дъх на чернозема“ с участието на кмета Георги Георгиев, председателя на Общинския съвет Нели Славова и зам. кмета Димитър Димитров.

Тенко Тенев прочете слово за поета и преводача Александър Миланов по повод 90 години от неговото рождение, а писателят Любомир Котев говори за своеобразието на тунджанските автори и заслугите на общината за популяризиране на тяхното творчество.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави сърдечно участниците в юбилейното издание на литературните празници и изрази увереността на ръководството, че тези срещи ще продължат и в бъдеще.

Домакин на всички литературни изяви бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

About the Author :