Тунджански литературни дни в село Окоп

1Рецитирайки стихове на Щилияна Желева, лъчезарни деца от група „Усмивка“ при детска градина „Щурче“, с. Кукорево, откриха творческата среща в с. Окоп – част от Тунджанските литературни дни.

На срещата присъстваха Станчо Ставрев – заместник – кмет на община „Тунджа”, Иван Георгиев – председател на НЧ „Христо Ботев – 1929“, с. Окоп и заместник- председател на Общински съвет „Тунджа”, Иван Колев – кмет на селото, Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите, гр. Ямбол, както и членовете на литературен клуб „Христо Ботев“.

2Задълбочен анализ на творчеството на Щилияна Желева направи писателят Радко Стоянов.

С приветствие към жителите и гостите на събитието се обърна Станчо Ставрев. Той подчерта важността на това младите хора да познават и популяризират произведенията на тунджанските автори и връчи поздравителен адрес от името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.

3Поздрав към участниците в срещата поднесе и  Иван Георгиев.

Разказът „Невена“ на Щилияна Желева беше красивия финал на литературната среща.

 

 

4 5

 

 

About the Author :

2 Comments to “Тунджански литературни дни в село Окоп”
 • Атанас Атанасов
  April 13, 2018 - Reply

  Желая да питам г-жа Щилияна Желева – читалищен секретар в с. Окоп – каква работа има тя в Ямболския районен съд. И въобще тя има ли представа какво трябва да прави там? По време на едни съдебни заседания в ЯРС така и не ги чух, двете с другата съдебна заседателка, да кажат и една дума. Оставам с впечатлението, че хора като нея (т. нар. съдебни заседатели) са някакви фигуранти, които се разкарват до съда не за да вършат работа, а с единствената цел да си получат хонорара – пари от държавния бюджет за това, че са спали по време на съдебни заседания.

 • Атанас Атанасов
  April 13, 2018 - Reply

  Само да добавя какво ми каза г-жа Щилияна Желева в личен разговор относно работата си в съда: “Никога нищо не е зависело от мен”. Т. е. тя прави това, което й каже съдията по делото и подписва присъди и решения на доверие и без да ги чете. Това е поведение на човек без собствено мнение, поддаващ се на манипулации и приспособим към силните на деня… Ами тогава да си седи там в Окоп и да си пише стиховете. Апък то си има хора за всичко, все ще се намери някой да дойде и да я оцени. Тенко Тенев, Георги Георгиев нали са затова… Да й дадат там една грамота да се радва.
  Но и някой трябва да й го каже в очите, че тя няма работа в съда. Не й е там мястото!

Leave a reply