Тунджанският кмет Георги Георгиев: Да пребъде община „Тунджа“!

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Днес е 22 април, нашият празник, денят на община „Тунджа“!

Не случайно сме избрали той да съвпада с Международния ден на Земята, защото носи дълбоко послание. За нас тунджанци, връзката със земята е сила за живот, за развитие и просперитет, за упование и надежда, дори в кризисни ситуации като сегашната. Тази свързаност на тунджанци със земята е мироглед, който оживява спомените, поддържа традициите и проектира по-доброто бъдеще на хората в общината.

За нас „Тунджа“ не е просто територия, а смисъл и стойност, защото е нашият дом, семейство, работа, нашата природа. Ценност, обединила идеите, опита, усилията и труда на поколенията.

Убеден съм, че „Тунджа“ е и упоритостта на характера, щедростта и свободата на духа, съпричастността и толерантността, стремежът към единство. Това е заветът, който носим истинските тунджанци!

Вярвам, че обичаме общината си, защото е част от нас и ние сме част от нея! Ние следваме мъдростта, че не сме наследили Земята от нашите предци, а сме я взели назаем от децата си. Това отговорно наследство ни задължава да проявяваме родолюбиво чувство към земята и хората на „Тунджа“, да го възпитаваме с най-добър пример у децата ни, за да го предадат и те на своите.

Убеден съм, че само чрез приемственост и отговорност, обич и грижа се съгражда и развива общността и това в община „Тунджа“ го доказваме с делата си ежедневно.

Извънредната епидемична ситуация ни изправи пред изпитание, за да поставим на първо място отговорността към здравето и живота на хората. В ситуация на социална изолация и забрани, успяваме да устоим, разчитайки и давайки подкрепа на хората най-близо до нас- семействата, близките, съседите, приятелите, колегите. По-важното е, че и по време на пандемия доказахме, че хората могат да разчитат на своята община. Всеки един от нас се съхранява чрез чувството си за единение, споделеност и принадлежност, давайки упование и уповавайки се на другите.

Посланието на днешния празник е в силата, която носим да преодоляваме изпитанията и във вярата, че можем заедно да сътворим по-добро.

Благодарим Ви за вдъхновението и мъдростта, за гражданската активност и енергия, за професионализма и човечността, с които работите за утвърждаването на община „Тунджа“ като общност, което е най-голямото ни постижение.

Бъдете здрави! Бъдете дълголетни!

Честит празник и да пребъде община „Тунджа“!

About the Author :

3 Comments to “Тунджанският кмет Георги Георгиев: Да пребъде община „Тунджа“!”
 • SOS
  April 22, 2021 - Reply

  Как да пребъде,като няма град,който да е административен център. А ЯМБОЛ е оставен без естественото си обкръжение от села,както е било от вечни времена. Тази глупост ,осъществена от администрацията на Тодор Живков няма да продължи вечно. Не може да съществуват нормално села ,без град,към който да гравитират,както и градът без селата около него. Така е в цял Свят. Само при нас е тази глупост в ЯМБОЛ,ПЛОВДИВ и ДОБРИЧ.

  • бар рамбо
   April 22, 2021 - Reply

   |Това е една от болните малоумни идеи на Георги Слаов – Крадливото . Фактите доказват че ИМЕННО отделянето на селата в отделна община и самостоятелно управление е по-добре за развитието на селата – сравнете състоянието на селата в Тунджа и на тези в съседен Сливен ,
   Друг е въпроса защо кмета на Тунджа Георги Георгиев игнорира блаогустрояването на села като Кукореви и Кабиле чиито улици приличат на предградие на Дамаск но не и на населени места в държава членка на ЕС . Кукорево в момента е най-голямото село но понеже кмета е от ГЕРБ ни един лев от Тунджа машалла Георгиев !

 • Страхил
  April 23, 2021 - Reply

  Ако имаше файда от тази община, то пътищата щяха да са като в сливенско. А огромна част от хората работят в Ямбол. Просто е смешно всяка година да се кърпят. А в Кабиле има едни кърпежи, които по-скоро приличат на “легнали полицаи”.

Leave a reply