Тунджанският боксьор Даниел Асенов замина за олимпиадата в Рио

1 (5)Тунджанският боксьор Даниел Асенов от БК „Априлец” замина за олимпиадата в Рио в неделя следобяд, съобщи неговият треньор легендарният Димитър Мутафов, на днешната пресконференция в община „Тунджа“. Даниел е един от тримата боксьори, които ще представят страната ни на олимпийските игри.

Тайсъна, както е известен състезателят от тунджанското село Кукорево, тренира при Мутафов от дълги години. Още от самото начало на своята кариера 19- годишният европейски шампион печели отличия.

2 (4)Европейският шампион от Самоков 2015 Даниел Асенов ще излезе на ринга на 13 август. За него това е първо участие на олимпиада при мъжете.

Младата надежда в бокса спечели първата квота за игрите, след победа над французина Ели Конки.

„Даниел израстна не само като спортист, но и като гражданин, който защитава честта не само на България, а и на община Тунджа”, не скри радостта си Мутафов. Делегацията за олимпийските игри бе изпратена вчера.

3 (2)Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев изрази подкрепата си за младата надежда на бокса, за достойното му представяне на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

4 (1)

 

About the Author :