Тунджанските състезателки по тенис на маса стигнаха републиканско първенство

DSC08569На 24.04.2015 г. зоналните състезания по тенис на маса в гр. Бургас донесоха нов повод за гордост на община „Тунджа“. Момичетата от отбора на СОУ „Св.Паисий Хилендарски” в село Скалица  от възрастова група V-VІІ клас в състав: Ани Георгиева, Цвета Колева, Рени Анел Шуман се класираха на първо място. Побеждавайки отборите на област Бургас и Сливен, те си извоюваха правото да се състезават на националните състезания.

Това състезание за пореден път показа, че победите нямат случаен характер, а са плод на системна и упорита работа и непрекъснато усъвършенстване. А зад тях е името на един учител и треньор – Тони Тонев, подготвил тези успешни състезатели.

Повече от 10 години СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица, са областни първенци и представят област Ямбол на зоните. И тази година, верни на традициите, те се представиха с три класирани на областни състезания отбора:

  • Момчета – V-VІІ клас;
  • Момчета – VІІІ-Х клас;
  • Момичета – V-VІІ клас.

Сменят се учениците, идват нови попълнения, но резултатът е един и същ в спорта тенис на маса за СОУ „Св.Паисий Хилендарски”, с. Скалица – №1 в надпреварата на селските и градски училища.

Зоналните състезания за пореден път показаха, че няма малки и големи училища. Има можещи и работещи системно и упорито ученици под ръководството на амбициозни и всеотдайни преподаватели, дори в най-малките населени места. Понякога те дават дори облика на цял един регион.

About the Author :