Трябва да ни управляват здрави хора!

274-09-82AНай-авторитетният здравен журналист и публицист д-р Тотко НАЙДЕНОВ (роден в Ямбол и 6 години работил в Кардиологичното отделение на Окръжна болница и в “Бърза помощ”), е не само създател на Деня на българския лекар, Празника на фармацевтите, Чилови дни, Деня на Спасението (официализиран от МС), но и автор на над 35 предимно документално-публицистични книги, най-новата от които е нашумялата “Болестите и сексът на държавниците”.
Д-р Тотко НАЙДЕНОВ представя новата си книга “Болестите и сексът на държавниците” на 30 януари, четвъртък, от 17,30 ч. в Синия салон на читалище “Съгласие”.  
– Уважаеми д-р Найденов, с какви мотиви написахте тази книга и колко време Ви отне това?
– Около 3 години се рових в най-различни източници, над 50 заглавия. Подбрах само фактите, които се покриваха поне в два източника. Описах болестите и сексуалните практики на десетки световни държавници – римски императори, руски царе, английски и френски крале, генералните секретари на КПСС, американските президенти, азиатските сатрапи.
– А от нашите държавници?
– Царете Иван Асен Втори, Иван Александър и Борис Трети, Стамболов, Стамболийски, Георги Димитров, Вълко Червенков, Тодор Живков, Людмила Живкова. Завършвам с Левски. Той е наистина най-великият българин – през цялото време, докато обикаля България, за да основава комитетите, е имал незарастнала фистула на корема, която сам си е почиствал и превръзвал.
– Има ли луди държавници?
– Нима Хитлер и Сталин са нормални? Фашистът е бил хипохондрик и хистерик, вероятно също е имал сифилис, като Ленин; инжектирали са му амфетамини, приемал е кокаин и кодеин; страдал е от Паркинсон; червеният тиранин е параноик; никой не е убил повече комунисти от него. И двамата са били отявлени хомофоби, гонели са хомосексуалистите и са ги пращали в концлагерите, съответно – в ГУЛАГ, където смъртността е била над 20%. Огромните жертви на Втората световна война се дължат именно на тогавашните световни лидери. Чърчил е имал лекостепенно биполярно разстройство. Той, заедно с маршал Харис, измислят кошмарната “Тотална война” – да се бомбардират наред и военни обекти, и градове. Така германците дават над 600 000 абсолютни невинни цивилни жертви – жени, деца, старци. Рузвелт е бил тежък хипертоник, стигал е до 300/170; той така и умира от хеморагичен инсулт само 3 седмици преди Победата – само на 63 години, а изглежда като немощен старик. В последните месеци на войната е бил жив труп. Възнамерявал е да хвърли току-що изобретената атомна бомба над Берлин…
– С каква цел написахте тази книга – само заради сензациите ли?
– Искам да ни управляват здрави хора. Ние сме работодатели на управниците ни – депутати, кметове, общински съветници, президент. А нали като постъпваш на работа си представяш медицинско свидетелство? Е, нека преди изборите да ни съобщят не само имотното си състояние и дали са били сътрудници на ДС, да ни съобщят и какви болести имат, а, защо не – и каква им е сексуалната насоченост.
– Няма да го направят…
– Защо, нали са, Божем, европейски политици? Кметовете на Ню Йорк, Берлин и Париж си казаха съвсем откровено, че са хомосексуалисти. И хората ги избраха. Но по този начин стават независими, т. е. и да разполагаш с компромат срещу тях, те ще отговорят, че са си признали…

About the Author :