Тръгва и „селският” футболен шампионат

FK BolyarovoТази събота и неделя стартира и първенството по футбол на „А” областната група. Както и през миналия сезон, промяна в броя на участниците няма – клубовете са 12, няма и отказали се състави, така че имената на тимовете са добре познати от предишния шампионат. Прогнозите сочат битка за първото място между формациите на ОФК „Стралджа” и ОФК „Елхово”.

Настроението обаче и в двата лагера, поне в началото, ще е миньорно. Стралджани отпаднаха безславно от Югоизточната „В” група, макар клубната управа да бе осигурила близо 80 000 лева, елховци пък се стъписаха пред открилата се възможност да заиграят  в трета дивизия.

И се отказаха от участие в далеч по-силното първенство. Все пак не се вижда кой друг клуб може да се намеси в спора за първото място в „А” областната група. „Ботев”/Болярово/ имаше тези амбиции, но възлови футболисти преминаха в ямболския „Тунджа 1915” и това сваля нивото на отбора. Все пак трябва да се завъртят два-три кръга, да видим каква точно е селекцията, тъй като кметът на община Болярово Христо Христов, който е и президент на клуба, може да не се е отказал от амбициите си.

Има едно ново име в „селския” футбол, но ще го видим в „Б” областна група. На терена се завръща „Тунджа 2006”/Тенево/. Там имаха проблеми от организационен характер, най-сетне те се преодолени и Тенево логично излиза от сянката.

About the Author :