Законите в лапите на ромските тартори?

Borko_posl

Идеята на здравния министър Петър Москов ромски лидери да осигуряват безопасен достъп до махалите за екипите на Спешна помощ е изключително лоша.
Нещо повече – тя е опасна. Това малко хора го забелязаха и казаха. Може би от страх да не разгневят както властта, така и циганите.
Ако циганските лидери започнат да казват какво да става и какво да не става, това на практика е тотална липса на българската държава. Има Конституция, има закони, така че ВСИЧКИ сме равни пред тях. Циганите не могат да бъдат по-горе или по-долу от българите, арменците, евреите, турците. От всички, които са български граждани.
Не зная дали министър Москов е луд, но тази му идея е кретенска. Тя му покачи рейтинга, но ако „концепцията” му се приеме, отиваме във фекалиите.
В демократична държава няма място за цигански или каквито и да било тартори Защото, ако следваме логиката на изявленията, при „концепцията” на министъра на здравеопазването, ще трябва да се „преговаря” с бабаити от ромските квартали, а някои от тях имат криминални досиета по-дебели от „Ана Каренина” .
В нормална държава, има закони, закони и пак закони. И безкомпромисното им спазване. И морал, също може да се изпише три пъти. Това са нещата, които ще спрат насилието над лекарите и над други длъжностни лица и граждани.
На мен не ми е нужно главният прокурор Сотир Цацаров или шефът на МВР Вучков да говорят през половин час какво мисля да направят. Нужно ми е те да прилагат законите. Второто не го правят. И с първото имат проблеми…

Борислав Ненов

About the Author :