Три месеца условно и глоба от 10 хил. лв. за елховлийка, нарушила карантината

Жена от Елхово получи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 10 хил. лв. за нарушаване на противоепидемичните мерки, наложени заради ковид 19, информират от пресцентъра на държавното обвинение.  Това е станало по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание. Изтърпяването на наказанието лишаване от свобода спрямо Виолета Х. е отложено с изпитателен срок от 3 години. Тя е приела всички факти от обвинителния акт и е признала вината си за това, че не е изпълнила задължението си да не напуска дома си, като по този начин е нарушила мерки, издадени срещу появяването и разпространението на заразна болест по хората. Мерките са издадени със заповед на министъра на здравеопазването на Република България. Престъпните деяния са осъществени в дните 05.05.2020 г., 06.05.2020 г. и 07.05.2020 г. в град Елхово. Престъплението е квалифицирано по чл. 355, ал.2, пр.3, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено в условията на продължавано такова.

По време на разследването е установено, че подсъдимата е влязла на територията на Република България от Република Германия на 27.04.2020 г. Поради тази причина на Виолета Х. е било издадено Предписание за поставяне на карантина от РЗИ – София. По силата на предписанието подсъдимата се задължава да спазва карантина от 14 дни, считано от 27.04.2020 г. до 10.05.2020 г. Това задължение не е изпълнено от нея на горепосочените три дати, когато Виолета Х. е напускала дома си за времето от 10.00 ч. до 12.00 ч. Установено е също така, че в горепосочените времеви интервали подсъдимата е посещавала магазин и си е купувала продукти.

Спрямо Виолета Х. е наложено и наказание „глоба“ в размер от 10 000 лева.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Елхово, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

 

About the Author :

2 Comments to “Три месеца условно и глоба от 10 хил. лв. за елховлийка, нарушила карантината”
  • RSS Wiadomości
    May 17, 2022 - Reply

    Super-Duper site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

  • www.xmc.pl
    May 19, 2022 - Reply

    Excellent post. I was checking continuously this blog and Im impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

Leave a reply